A program keretében számtalan támogatási szolgáltatás és dokumentáció érhető el, amelyek segítségével egyszerűvé válik a szoftverek bevezetése, üzemeltetése és oktatása.

Implementációs projektek

A résztvevő intézményeknek lehetőségük van mérnöknapok lehívására, amelyek keretében Novell rendszermérnökök a helyszínen elvégzik a szoftvercsomag bevezetését és oktatását.

 

Támogatás

A HUEDU program keretén belül a Novell Magyarország támogatást is biztosít a termékek bevezetéséhez és üzemeltetéséhez. A támogatás többféleképpen vehető igénybe:

Levelező lista

Közösségi támogatás érhető el a HUEDU levelezési listáján, ahol a Novell szakemberei mellett a programban aktív szerepet vállaló iskolák informatikusai is válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A csoport a https://groups.google.com/group/huedu címen érhető el.

Információs vonal

Munkanapokon 9-17 óra között tájékoztatást kaphat a HUEDU programmal kapcsolatban, a csatlakozásról és a termékekről a +36 1 489 46 00 telefonszámon.

Közösségi támogatás
A Goggle Groups oldalain létrehozott csoportban lehet elérni a közösségi támogatást, ahol szakembereink is gyakran válaszolnak.

Természetesen a Novell célja a szerződés esetleges lezárulta után is a felhasználók elégedettségének biztosítása lesz, ezért több szintű szolgáltatási csomagot fog biztosítani a HUEDU-hoz csatlakozott intézményeknek. Továbbra is üzemeltetni fogja az ingyenesen elérhető közösségi támogatási rendszert, ahol a Novell rendszermérnökei is válaszolnak majd a felmerülő kérdésekre. Ezeken felül lehetőség lesz egyedi támogatási szerződések, valamint speciálisan az oktatási intézmények számára biztosított havi bevezetés támogatási szerződések megkötésére is. A rendszergazdák és informatikusok továbbképzésére tanfolyamokat fogunk indítani az ország nagyobb városaiban, amelyeken a programhoz csatlakozott intézmények alkalmazottainak kedvezményes részvételt fogunk biztosítani.

A nyílt forrású közösség felhasználóit külön videósorozattal is segítjük, amelynek folyamatosan bővülő elemei a LibreOffice használatához nyújtanak vizuális segítséget.