Móricz Zsigmond Gimnázium

Az ötvenéves budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium impozáns épületében mintegy 600 tanuló végzi középiskolai tanulmányait; 96 százalékuk rangos egyetemeken tanul tovább, majdnem mindenki a felvételi eljárás során első helyen megjelölt felsőoktatási intézményben szerez diplomát.
Rendszermérnökeink március elején telepítették az OpenLab programcsomagot a gimnáziumban. Az igazgatóhelyettes asszony, Berceliné Sztyehlik Zsuzsanna és a rendszergazdák érdeklődését elsősorban a laborterem-felügyeleti alkalmazás és a hálózati hozzáférések kezelése modul keltette fel.
A két fenti funkció már zökkenőmentesen üzemel az iskola számítástechnika termében. A teremfelügyeleti rendszer segítségével megvalósult az egyénre szabott tanulás-tanítás elve. Mindenki saját tempójában haladhat a tanulmányokban, és pontosan ott kap segítséget az oktatótól, ahol erre szüksége van. A frontális oktatást ezzel teljes egészében felváltotta a tanár-diák közös együttgondolkodásán alapuló tanítás.
Bízunk benne, hogy a jövőben az informatikatanárok és a rendszergazdák a programcsomag egyéb szolgáltatásait is tesztelni fogják, amelyben természetesen számíthatnak együttműködésünkre.