A LibreOffice irodai programcsomag komponensei:

  • Writer. A LibreOffice Writer segítségével grafikákat, táblázatokat vagy diagramokat tartalmazó szöveges dokumentumokat lehet tervezni és készíteni. A kész dokumentumokat ezután számos különböző formátumba lehet elmenteni, többek között a szabványosított OpenDocument (ODF), Microsoft Word vagy HTML formátumba. Mindezek felett a dokumentumok PDF formátumba is
    exportálhatók.
  • Calc. A LibreOffice Calc egy táblázatkezelő alkalmazás, amelynek segítségével adatokat lehet kezelni, elemezni, illetve azokon számításokat végezni. Szükség esetén Microsoft Excel-táblázatokat is lehet importálni, illetve módosítani.
  • Impress. A LibreOffice Impress segítségével diagramokat, rajzobjektumokat, szöveget, multimédiás elemeket és számos egyéb elemet tartalmazó professzionális bemutatók készíthetők. Szükség esetén Microsoft PowerPoint-bemutatók is importálhatók és módosíthatók.
  • Base. A LibreOffice Base programban sokféle adatbázisfájl-formátumban tárolt adat elérésére van lehetőség. Natív támogatással rendelkezik néhány adatbázisfájl-formátumhoz, például a dBASE formátumhoz. A LibreOffice Base külső, relációs adatbázisok eléréséhez is használható, ilyenek például a MySQL vagy az Oracle.
  • Chart. A LibreOffice lehetővé teszi az adatokat grafikus módon történő megjelenítését, így az adatsorok vizuálisan összehasonlíthatók, valamint áttekinthetők az adatokban levő trendek. A diagramok beszúrhatók a munkafüzetekbe, szöveges dokumentumokba, rajzokba és bemutatókba.
  • Draw. A LibreOffice Draw segítségével egyszerű és összetett rajzok készíthetők, amelyeket számos elterjedt képformátumba lehet exportálni. A rajzokba táblázatokat, diagramokat, képleteket és egyéb OpenOffice.org-elemeket is beszúrhatók.

Letöltés