Home
Belépés : RSS : Twitter
Twitter
: Facebook

Rólunk mondták

Az alábbi intézményeknél megkezdődtek, vagy már be is fejeződtek az OpenLab alkalmazáscsomag komponenseinek telepítése és tesztelése. Ezt a listát folyamatosan bővítjük, illetve az iskolák felhasználóinak tapasztalataival is kiegészítjük.

Neumann János Számítástechnikai SZKI

A Neumann János Számítástechnikai SZKI is bevezeti az OpenLabot
Kapcsolódó hír >>


Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű SZKI

HUEDU partneriskola – Petrik Lajos Informatikai SZKI
Kapcsolódó hír >>


Arany János Általános Iskola és Gimnázium

A budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanárai és tanulói az OpenLab felhasználói között
Kapcsolódó hír >>


Móricz Zsigmond Gimnázium

Az OpenLab működése a Móricz Zsigmond Gimnáziumban
Kapcsolódó hír >>

 

HUEDU 2009-2012

Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem nemrég nyerte el a Kutató-Elitegyetem címet, ezzel párhuzamosan zajlik hazánk egyik legnagyobb Novell rendszer bevezetése is. Az egyetem már korábban is használt Novell technológiákat fájl megosztásra (Netware) és szerverei üzemeltetésére (SUSE Linux Enterprise Server), néhány hónapja azonban megkezdték közel 8000 postafiókjuk átállítását Groupwise 8 levelezőrendszerre. A több mint egy éves informatika projekt keretében több tucat telephelyen telepítik a kliens és szerver oldali alkalmazásokat, valamint betanítják a felhasználókat a rendszer használatára és működtetésére.

Adravecz Péter, osztályvezető, Informatikai Igazgatóság


Zsigmond Király Főiskola

A Zsigmond Király Főiskola egyik alapelve, hogy olyan “jövőálló” tudást biztosítson közel 3500 hallgatójának amely segítségével bátran nézhetnek szembe a munkaerő piac kihívásaival.
A dual-boot-os (SUSE Linux és Microsoft Windows) géptermi gépek bevezetésével, és az OpenOffice irodai csomag oktatásával “két legyet ütöttek egy csapásra”:

  • Hallgatóikat olyan nyílt forráskódú rendszerek használatára oktatják, amelyek folyamatosan növekvő százalékban vannak jelen a önkormányzati és a piaci munkakörnyezetekben.
  • Növelték gazdasági biztonságukat, hiszen gépeik operációs rendszerei valamint irodai alkalmazásai nem függnek többé egyetlen gyártótól.

A dual-boot-os rendszer összesen 7 gépterem, 175 gépén valósult meg. Ezen felül folyamatosan állítják át szerver oldali rendszereiket is Linux alapokra, így például az iskola SAP rendszere és honlapja is nyílt forráskódú operációs rendszeren üzemel.

A már megvalósított alapinfrastruktúra megoldásokon kívül, a következő lépcső részeként, folyamatban van a Teaming csoportmunka rendszer és a ZENworks végpont menedzsment rendszer bevezetése is.

Kiss Dániel, IT infrastruktúra vezető


Zrinyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

“Biztonság és dinamizmus” – Ez a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem jelmondata. A katonai technológia és oktatás világ szerte a legszigorúbb szabványoknak való megfelelést és a tökéletes biztonságot testesíti meg. Talán ez is magyarázza, hogy miért választotta a közel 4500 hallgató képzéséért felelős egyetem a Novell megoldásait. 800 felhasználó fájl cseréjét biztosítja a Open Enterprise Server 2 termék, a GroupWise 8 levelező és csoportmunka rendszer pedig mintegy 1000 postafiókot kezel. Második lépcsőként folyamatban van a ZENworks végpont menedzsment megoldás valamint a
Teaming fájl alapú online csoportmunka rendszer bevezetése is. A rendszer robusztusságát és megbízhatóságát jól jellemzi, hogy mindössze 3 adminisztrátort igényel az üzemeltetése.

Kertész Péter – Rendszerfejlesztési osztályvezető