Home
Belépés : RSS : Twitter
Twitter
: Facebook

Jól halad az Open SUSE oktatási projektje

Az augusztusi Open SUSE Edu Life oktatási disztribúció megjelenése óta gőzerővel folyik a munka.

Az openSUSE Edu Life, az openSUSE disztribúcióra épülő oktatási szoftvercsomag célja, hogy az otthoni és az iskolai környezetben a tanulók, oktatók, szülők és szoftverfejlesztők részére egyaránt megkönnyítse az oktatási feladatokat. Röviden összefoglalva folyamatosan dolgoznak a szakemberek az új openSUSE Oktatási Portál fordításán. Itt akár meg is lehet említeni a közreműködők nevét, ezúton is köszönjük a francia Guillaume, a holland Freek de Kruijf, a portugál Sabarth és az orosz Gankov értékes fordítási munkáját.

Emellett megtörtént az openSUSE Edu Life DVD anyagának LTSP integrációja is. A Desktop4Education projekt többek közt szóba került egy korábbi Ausztriában rendezett konferencián is, ahol kiderült, a projektet gyakran emlegetik referenciaként az ottani Osztrák Szövetségi Oktatási Minisztériumban, de a program egész Ausztriában komoly támogatást élvez.

Az openSUSE úgynevezett Build Service oktatási projekt csomagjainak – összesen 425 ilyen van – felülvizsgálata, és átvilágítása is lezajlott már Kirill irányítása alatt, így mostantól ezek az openSUSE Factory részei lettek, mert így lett lehetséges, hogy a következő openSUSE 12.1 kiadásban ezeket a hatalmas csomagokat közvetlenül a hivatalos tárolóból lehessen majd letölteni. Az openSUSE projekt jelenleg az első RC csomag fázisban tart, a második Release Candidate október 27-én jelenik majd meg, a végleges kiadás a tervek szerint pedig november 11-én fog megérkezni.

Várjuk véleményed