Home
Belépés : RSS : Twitter : Facebook

Egységes informatikai tananyag ingyen

Részben pályázati forrásból 95 millió forintos költséggel 47 elektronikus tananyag készült el az “Informatikai tananyag tárház” program keretében. A projekt lényeges eleme, hogy a résztvevő négy intézmény összehangolta képzését. A projektben a Debreceni Egyetem Informatikai Kara, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara, az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Főiskolai Kara valamint a Nyíregyházi Főiskola Természettudományi Karának mintegy 60 oktatója vett részt az elmúlt másfél évben.

A program során kifejlesztett 47 tananyag a résztvevő felsőoktatási intézmények informatikai oktatásának teljes spektrumát – programtervező informatikus, gazdaság informatikus, mérnök informatikus, informatikus könyvtáros és informatika tanár alap- és mesterképzés – lefedi és csak a fent említett oktatási intézményekben mintegy 5.000 hallgató tudja majd használni azt a jövőben.

A matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzés színvonalának növeléséhez elengedhetetlen a jó minőségű, elektronikus tananyagok használata, mindez növeli az intézményekben megszerezhető diploma értékét, eleget tesz a munkaerőpiac elvárásainak, összességében pedig növeli a két régió versenyképességét. A program során – többek között – külföldi felsőoktatási intézményektől vettek át és adaptáltak tananyagot, több, sokak által használt tankönyvet digitalizáltak, amelyeket ingyenesen, online hozzáféréssel lehet elérni a jövőben, emellett nagy súlyt helyeztek arra is, hogy a tananyagfejlesztést összehangolják a munkaerő-piaci elvárásokkal.

A munkába emellett bevonták a régió informatikai cégeinek szakembereit is. A digitalizált tartalmak a www.tankonyvtar.hu oldalon jelennek meg hamarosan, ezeket minden érdeklődő ingyenesen érheti el, töltheti majd le.

Várjuk véleményed