Home
Belépés : RSS : Twitter : Facebook
Facebook

SUSE labor a Deák téri Evangélikus Gimnáziumban

A közelmúltban megújított huedu program által nyújtott lehetőséggel az elmúlt időszakban már számos hazai oktatási intézmény élt. Közülük az egyik a Deák téri Evangélikus Gimnázium (DEG) (http://www.deg.sulinet.hu), ahol egy korszerű SUSE labort hoztak létre, amelynek segítségével az oktatást korszerűsítették. A labor lehetőséget ad a diákoknak, hogy modern eszközökkel sajátíthassák el a számítástechnikai ismereteket.
A megvalósított architektúrában Samba kiszolgálót alkalmaznak az alapvető domain vezérlő funkciók biztosítására. A diákok internet hozzáférésének korlátozását a diákok munkaállomásait ellátó szerveren futó SQUID webgyorsítótár segítségével oldották meg. A Novell által nyújtott programok a labor architektúrájának minden más területét is lefedték, mint például a DHCP szolgáltatás, hitelesítés vagy az időszinkronizáció.
A DEG azzal, hogy ezt a labort létrehozta, követendő példát mutat minden középiskolának és más oktatási intézménynek, hogy érdemes élni a Huedu programmal, amelynek keretében nem csak szoftverekhez, de ingyenes tanácsadáshoz is juthatnak az oktatási intézmények. Az oktatók munkáját is megkönnyíti egy ilyen modern  labor működtetése, a diákok pedig modern, stabilan működő környezetben ismerkedhetnek meg az informatika világával.

Várjuk véleményed