Home
Belépés : RSS : Twitter : Facebook

Licencek lejárata

Az elmúlt napokban több jelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy a licencek lejártak és hogy mi a teendő ilyen esetben. A helyzet tisztázása érdekében összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat:

A HUEDU program két típusú licenckonstrukciót tartalmaz. Az egyik tradicionális, a másik maintenance jellegű. A HUEDU szerződés értelmében a licenceket igénylő felhasználók használati joga korlátlan, ami azt jelenti, hogy felhasználásuk korlátlan ideig lehetséges. A maintenance jellegű licencek (ilyenek tipikusan a SLES és SLED licencek) nem használatra, hanem szoftverfrissítésre vonatkoznak. Ez azt jelenti, hogy a lejáratot követően továbbra is használható, de a frissítések nem érkeznek meg. A nem maintenance jellegű licencek használata továbbra is akadálytalanul történik.

2011. január 31-én lejártak a maintenance típusú licencek. A rendszerek továbbra is működnek és jogilag semmilyen probléma nem merül fel ezek kapcsán. A magyar állammal továbbra is biztosítani kívánja ezeket a licenceket, így ezek beszerzése megkezdődött és ez terveink szerint 2011 márciusában le is fog zárulni és minden érintett új licenceket fog kapni.

Akinek azonban sürgős a frissítés azok kérem keressenek meg minket közvetlenül a info kukcac huedu pont hu e-mail címen. vagy a kapcsolati oldalon

kapcsolati oldalon
keresztül.

Kéménczy Kálmán
HUEDU programkoordinátor
Novell PSH

Várjuk véleményed