Home
Belépés : RSS : Twitter : Facebook

Ajánlatunk oktatók részére

Mielőtt rendszermérnökeink belekezdtek a HUEDU Linux operációs rendszer kidolgozásába, alapos felmérést végeztünk az iskolákban felmerülő leggyakoribb problémákról és igényekről, hogy egy testre szabott terméket tudjunk létrehozni a számukra. A visszajelzések alapján megállapítottuk, hogy az intézmények számára az IT és a papíralapú munka költségessége, valamint egy új rendszerre való áttérés nehézségei azok a legfőbb szempontok, amelyek az implementációval és az üzemeltetés-támogatással kapcsolatban felmerülnek. Azokra a kihívásokra is igyekeztünk megoldásokkal szolgálni, amelyekkel a rendszergazdák napi munkájuk során szembenéznek.

Az OpenLab alkalmazáscsomag és szolgáltatásai

Integrált laborfelügyelet

Az integrált laborfelügyelet iTALC osztályterem-felügyeleti alkalmazásával az oktató átveheti és zárolhatja a tanulók képernyőjét, megoszthatja saját képernyőjét, üzenetet küldhet a tanulóknak, leállíthatja és zárolhatja a tanulók munkaállomását, kijelentkeztetheti a tanulókat és üzenetet küldhet nekik.

Hálózati, internetes hozzáférések

A funkció a következőket teszi lehetővé:

  • az internet teljes tiltása
  • whitelist alapú korlátozás (csak bizonyos tartalmakhoz van hozzáférés)
  • blacklist alapú korlátozás (mindenhez van hozzáférés, kivéve bizonyos tartalmakhoz)
  • teljes internetelérés

Dolgozatkezelés

Az oktatók a dolgozatokat weben keresztül kiajánlhatják munkaállomás csoportok számára, illetve a kiosztott feladatokat csoportosan beszedhetik.

Tananyagkezelő rendszer

A tananyagkezelő rendszer (Ilias e-learning rendszer) egy webes platform az oktatás és a csoportmunka támogatására. Segítségével wiki oldalakat és tananyagokat tudunk létrehozni, kezelni, szerkeszteni. Az oktató dolgozatokat ajánlhat ki a diákok felé, teszteket (akár névtelen felméréseket is) írathat a tanulókkal és kiértékelheti a dolgozatokat.

E-napló

Az alkalmazás része a Mayor e-napló, amely egy ingyenes, nyílt forráskódú (opensource), webes felületbe integrált, LDAP hitelesítéssel működő elektronikus napló.

 

HUEDU szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlatok szervezése

Amennyiben diákjainak gondot okoz, hogy olyan szakmai gyakorlatokat találjanak, amely kihívás szakmai szempontból és a munka a nyílt forrású közösség számára hasznos, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot. A Novell segít eligazodni a kiválasztott projektben és leveszi a terhet mind a tanár és a diák válláról, hogy mindenki a saját feladatát végezhesse.

HUEDU diplomamunka

Diplomamunka

Amennyiben diákja nyílt forrású projekt kapcsán szeretne diplomázni, akkor a Novell szívesen biztosít külső konzulenst a diploma elvégzéséhez. Semmi más nem kell tenni, csak egyeztetni egy megfelelő témakört. Ha érdekli, egy ilyen kölcsönös együttműködés, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

HUEDU közösségi jegyzetkészítés

Közösségi jegyzetkészítés

Amennyiben nyílt forrású programokkal kapcsolatos tantárgyat tanít, akkor szeretnénk, ha megosztaná velünk jegyzeteit nyílt forrás alatt, hogy mások is taníthassák, módosíthassák, testre szabhassák és nem utolsó sorban taníthassák ezt a tantárgyat. Jelenleg Linux és OpenOffice.org témakörben készítünk oktatási anyagokat, amelyet bárki szabadon használhat, bővíthet és oktathat. Amennyiben érdekli ez a lehetőség, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

HUEDU licencek felhasználása

Igényelt licencek felhasználása

Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy az igényelt licencek megfelelően felhasználásra kerüljenek és értékes beruházást jelentsenek a licenctulajdonosok számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy a licencek bevezetése nem kis feladatot ró az oktatókra és az oktatási intézmények informatikusaira. Ebben szeretnénk segíteni. Több intézménynek is segítségére siettünk az informatikai infrastruktúrájának korszerűsítésében.
Amennyiben az Ön intézményében is szükség van a Novell szakértőire, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.